Jasmina Barišić

Profesor engleskog jezika i književnosti

Rođena sam u Bečeju. Nakon završene Gimnazije, upisala sam i uspešno završila Filozofski fakultet u Novom Sadu, Odsek za engleski jezik i književnost. Rad u nastavi i prenošenje znanja je oduvek bila moja najveća ljubav, a naročito taj poseban osećaj kada vidite uspeh vaših učenika. Svoje prvo radno iskustvo sam stekla upravo u školi i radu sa decom.

Moja ambicija i želja da osnujem svoj Centar stranih jezika se ostvarila kada je nastao Speak Easy, prvo u Bečeju, a zatim i u Novom Sadu. Tim koji sam polako gradila se povećavao iz godine u godinu i danas s ponosom mogu da kažem da imamo predane predavače koji su motivacija i inspiracija svojim učenicima, što svedoče njihovi (a samim tim i naši) brojni uspesi i položeni Cambridge ispiti.

Postala sam sudski prevodilac za engleski jezik 2016. godine. Ubrzo sam pokrenula i specijalizovani kurs pravnog engleskog jezika, TOLES (Test of Legal English Skills) i naša škola je danas zvanični centar za dobijanje međunarodno priznatog sertifikata iz oblasti pravnih nauka. Time sam konačno spojila svoje dve najveće ljubavi i zaokružila profesionalni deo priče.

Profesor engleskog jezika Jasmina Barišić